Om messen

PolarExpo Fishing & hunting finder sted hvert andet år, og er en 3-dags fagmesse, som bliver besøgt af 1500-2000 gæster. I 2024 er det 9. gang AKKC arrangerer fiskerimesse i Grønland.

Om PolarExpo

PolarExpo Fishing & hunting (tidligere PolarFish) afholdes i 2024 for 9. gang i Grønland. De syv første messer fandt sted i Sisimiut men efter et par aflysninger pga. Covid-19 blev messen flyttet til den nordlige del af Grønland og gennemført i Ilulissat for første gang i 2022. 

PolarExpo er den eneste fagmesse inden for fiskeri og jagt i Grønland og den arrangeres af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i tæt samarbejde med grønlandske aktører. Messen er rykket fra Sisimiut længere nordpå til Ilulissat, da hotelkapaciteten er bedre i Ilulissat men ikke mindst fordi rigtig mange er beskæftiget inden for fiskeriet i Nordgrønland, hvilket sikrer et større besøgsgrundlag.

Messen er med til at understrege AKKC’s rolle som professionel arrangør af fiskerimesser. Udover PolarExpo i Grønland arrangerer AKKC også DanFish-messen, som er en af Europas mest betydningsfulde messer med udstyr til erhvervsfiskeriet. DanFish International finder sted i Aalborg hvert andet år og tiltrækker både udstillere og besøgende fra hele verden.

AKKC’s messeteam står for langt det meste i forbindelse med at arrangere messe i Grønlang; lige fra salg af stande, koordinering, logistik, markedsføring, teknisk salg og afvikling. Al udstyret til standene pakkes i containere, som sejles til Grønland i god tid inden messen. Ca. en uge inden åbningsdagen rykker et hold af AKKC’s erfarne standopbyggere ind i hallen og sammen med lokale hjælpere bliver standene rejst, og borde, stole og andet standudstyr bliver stillet op, så standene er klar til, at udstillerne rykker ind med deres eget udstyr, som de ønsker at præsentere for de besøgende.

Protektor & præsidium

Den til enhver tid siddende grønlandske minister for fiskeri har gennem tiden gjort messen den ære at være protektor for messen, og dermed blåstemple messen, som et forum der samler relevante udstillere og interesserede besøgende inden for Grønlands fiskeri og jagt.
Præsidiet udgøres af borgmester i Ilulissat og direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center.

Protektor

Kim Kielsen

Naalakkersuisoq
Fiskeri og Fangst

Præsidium

Palle Jerimiassen

Borgmester
Avannaata Kommunia

Nicolaj Holm

Direktør
Aalborg Kongres & Kultur Center

 

Arrangører

PolarExpo Fishing & hunting planlægges og gennemføres af Aalborg Kongres & Kultur Center. PolarExpo planlægges i tæt samarbejde med Avannaata Kommunia og fisker- og fangerorganisationen KNAPK.

AKKC

PolarExpo Fishing & hunting arrangeres af messeafdelingen i Aalborg Kongres & Kultur Center, som også arrangerer andre nationale og internationale forbruger- og fagmesser.

Avannaata Kommunia

Avannaata Kommunia har cirka 10.820 indbyggere (2021), der bor spredt i byer og bygder i kommunen. Kommunen har fire byer (Ilulissat, Uummannaq, Upernavik, Qaanaaq) og 21 beboede bygder.

KNAPK

KNAPK er fiskernes og fangernes erhvervsorganisation. KNAPK har 70 lokalafdelinger på hele kysten.

Sponsorer

Støtten fra vores sponsorer, der spiller en afgørende rolle i at gøre messen til virkelighed og giver os mulighed for at skabe en platform, hvor virksomheder kan fremvise deres produkter og services, netværke med branchefæller og interesserede besøgende.

Blue Water har egne kontorer i Nuuk, Qaqortoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat samt et stærkt agentnetværk, som gør det muligt at dække hele Nordatlanten. Læs mere her.

GrønlandsBANKEN blev stiftet i 1967 og har i dag filialer i de største grønlandske byer. Læs mere her.

Leverandører

For at udstillere og besøgende kan få det optimale udbytte af deres messedeltagelse, har vi indgået aftaler med virksomheder, som hver på deres felt medvirker til en bedre messeoplevelse.